Nieuws

Schrijf je in voor een 4 daagse cursus Draaihout, waarin je leert een draaibank te maken! In samenwerking met Vers-hout organiseren we deze cursus waarin je ook leert draaien! Op 12, 13 maart en 9, 10 april vind dit evenement plaats op de Midgaard te Almen. Stopsdijk 2, Almen, 7218 MG
De kosten zijn 475 euro, inclusief soep en brood als lunch. Een set van 3 beitels kun je bij ons aanschaffen voor 125 euro.

Ga naar www.vers-hout.nl om je op te geven. we hebben al drie deelnemers, en plaats voor zes, dus wees snel!

Het maken van een shrinkpot kun je ook bij mij leren. Hiervoor hol je een vers blok hout uit en maak je er een bodem in. Door het krimpen van het hout komt de bodem vast te zitten.

Hoe slijp je een zaag? Moderne timmermanszagen zijn niet meer te slijpen omdat de tanden gehard zijn. Maar oude zagen en van die grote tweemans zagen, zijn over het algemeen goed te slijpen. Eerst zorg je dat alle tanden even lang zijn, daarna ga je met de vijl aan de slag om de tanden weer scherp te maken. Ten slotte ga je de tanden zetten.
Wil je dit leren? Stuur even een mailtje.

Van een blokje hout naar een mes dat helemaal op jouw hand gemaakt is. Eerst het lemet in je hout lijmen en daarna aan de slag met vormgeving. Als de lijm voldoende uitgehard is ga je met een vijl je handvat vorm geven en daarna schuren tot je een prachtig mes hebt. Heel handig als je net geleerd hebt een lepel te snijden, maar geen geschikt mes hebt!